Brandbeveiliging in commerciële keukens

Brand vormt een aanzienlijk risico voor commerciële keukens in veel gebouwen, met name in restaurants, hotels en scholen met café- of kantinefaciliteiten. Naast de potentiële gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor personeel, kan een brand grote gevolgen hebben voor bedrijven. Het is essentieel dat er duidelijke voorzorgsmaatregelen worden getroffen dat zowel mens als het gebouw veilig blijft en dat de bedrijfsvoering minimaal wordt verstoord.

ANSUL-restaurant systemen zijn de ideale brandblusser oplossing voor commerciële keukens en ontworpen om snel keukenbranden te detecteren en te bestrijden.

r 102 system 9
halton culinary light

Wat zijn de voordelen

  • Koelt vet en omliggende kookoppervlakken af
  • Snelle doving van de vlam
  • Helpt met het voorkomen van nieuwe flitsen
  • Opties zijn onder andere apparaatspecifieke of overlappende dekking voor “onderdrukking zones”
  • Kleurgecodeerde, smeltbare-link detectoren
  • Esthetisch ontwerp van roestvrij staal vormt een aanvulling op het keukendecor
  • Tot vijf jaar garantie 
  • Niet-corrosief middel
  • UL/ULC/LPCB vermeld en CE-gemarkeerd

ANSUL R-102 Restaurant Brandblussysteem – specifiek apparaat​

Het R-102 brandblussysteem heeft een flexibel ontwerp met een uiterst effectief ANSULEX vloeibaar middel met lage pH. Dit middel dooft snel vlammen en koelt hete oppervlakken af. Tegelijkertijd wordt een sterke dampwerende deken genereert die opnieuw opvlammen helpt te voorkomen. Het apparaatspecifieke ontwerp richt de mondstukken op de specifieke gevarenzones van elk apparaat

ANSUL R-102 Restaurant Brandblussysteem - Overlappende dekking

Overlappende apparaat bescherming is een van de twee ontwerpopties die beschikbaar zijn met het R-102 restaurant brandblussysteem. Het ontwerp is flexibel en eenvoudig. Nozzles worden in een rechte lijn geplaatst waardoor overlappende patronen voor de afgifte van agentia worden verkregen en een virtuele brandvrije zone wordt gecreëerd. Apparaten zijn beschermd, zelfs als ze worden vervangen of herschikt.

ANSUL PIRANHA Dual Agent-system

Het PIRANHA Dual Agent-systeem is een hybride brandblussysteem met ‘agent’-plus-water en presteert beter dan vergelijkbare brandblussystemen met één agent. Het systeem valt vuur aan met behulp van de snelle doving van de vlam en de beveiligingsmogelijkheden van PRX Liquid Fire Suppressant. Daarna volgt water waardoor de kookplaat snel afkoelt en de kans voor nieuwe brand snel afneemt.

ANSUL PIRANHA Dual Agent-system – ​​met verhoogde nozzles

PIRANHA-onderdrukkingssystemen met mondstukken met extra hoogte helpen bij het creëren van een aangenamere kook- en eetomgeving. Dankzij het UL-genoteerde mondstuk ontwerp kunnen mondstukken voor apparaat bescherming worden geïnstalleerd tot 2,1 m boven het kook gevaar, bijna gelijk met de bovenkant van de afzuigkap en uit het zicht, terwijl ze dezelfde betrouwbare bescherming bieden die PIRANHA-systemen altijd hebben geboden.

ANSUL Restaurant elektrische detectietechnologie (RED)

ANSUL RED is een nieuwe generatie intelligente brandbeveiliging voor restaurants die complete schaalbare brandbeveiliging met meerdere zones biedt voor moderne commerciële keukens. Tegelijkertijd is dit systeem eenvoudig te beheren en eenvoudig te onderhouden. De Technologie voldoet aan meerdere wereldwijde verplichte goedkeuringen.

Voeg je header hier toe

ANSUL-systemen zijn onafhankelijk getest en geverifieerd door externe goedkeuringsinstanties; United Laboratories (UL300) en Loss Prevention Council Board (LPS1223) en voldoen volledig aan de technische EU-norm EN16282-7.