Grootkeukenventilatie

Halton oplossingen voor een "High Performance" keuken

Een professionele keuken is een zeer veeleisende omgeving waar ventilatie altijd een uitdaging vormt. Elke technologie, elk systeem of product ontwikkeld door Halton is specifiek ontworpen om een of meerdere van onderstaande doelstellingen te combineren voor alle aspecten van een keukenventilatiesysteem:

 

  • Energie-efficiëntie;
  • Binnenklimaatkwaliteit (IEQ)
  • Voedsel- of brandveiligheid;
  • Gecontroleerde emissies

Halton’s oplossingen combineren de vier hoekstenen om “High Performance” keukens te creëren

high performance kitchen
energie efficientie

Energie efficiëntie

Met 800 kWh/m² torent het verbruik in de restauratiesector duidelijk uit boven dat in andere commerciële en residentiële gebouwen in de Verenigde Staten. Zelfs de ziekenhuissector is met 600 kWh/m² minder energieverslindend. Onder gelijke omstandigheden ­geldt dit ook in Europa en in landen daarbuiten. Daarom zijn de energieprestaties de belangrijkste factor van het High Performance Kitchen-concept.

Kwaliteit binnenklimaat

Heel wat restaurants en cateringbedrijven hebben te kampen met een gebrek aan personeel. Dat een baan als chef door velen als weinig aantrekkelijk wordt gezien, is voor een groot deel te wijten aan de vaak oncomfortabele werkomgeving.

 

Het gebrek aan comfort resulteert uit de hoge temperatuur van de omgevingslucht en de snelheid van de luchtstromen, de stralingswarmte van de kookapparatuur, en de vochtigheid. De binnenklimaatkwaliteit (IEQ) is een ruimer begrip dat ook rekening houdt met de kwaliteit van de verlichting, de geluidsdrukniveaus en het visuele comfort. Al deze factoren kunnen worden verbeterd d.m.v. een goed ontworpen en correct bemeten ventilatie- en luchtbehandelingsysteem.

kiosk ventilatie systeem kvs
halton culinary light

Veiligheid

Voor tal van restaurants betekent een belangrijk veiligheidsincident meteen het einde van hun bestaan. Uitbaters of eigenaars worden niet alleen getroffen door de onderbreking van de bedrijfsactiviteit maar ook door de gevolgen van hun verantwoordelijkheden t.o.v. de andere bewoners of gebruikers van het gebouw, klanten of derden, en van negatieve berichtgeving in de pers. Veiligheid is de facto een belangrijke zorg in professionele keukens.

Gecontroleerde emissies

Hoogstwaarschijnlijk zal de wetgeving in de nabije toekomst voorschrijven dat de lucht die voor diverse processen gebruikt en vervolgens afgevoerd wordt, bij uitstoot dezelfde kwaliteit moet hebben als de ‘verse’ lucht die wordt ingelaten. Dit houdt een flinke uitdaging in voor cateringbedrijven in dichtbevolkte stedelijke omgevingen.

 

Door onze innovaties creëren we voortdurend het grootste en efficiëntste aanbod van oplossingen voor de ventilatie van professionele keukens. Hierdoor kunnen we de vier hoekstenen voor alle aspecten van uw keukenventilatie in onze oplossing opnemen. Zo wordt een geavanceerde synergie gegenereerd die tot een “high performance” keuken leidt. Een keuken waar efficiëntie hand in hand gaat met comfort en welzijn.

gecontroleerde emissies