Innoverende technologieën

Met innoverende technologieën maakt Miwo het verschil in veiligheid, binnenklimaatkwaliteit en energiebesparing in grootkeukens.

halton innoverende technologieen

Capture Jet™ Technologie voor afzuigkappen

Alle met de voortdurend evoluerende (gepatenteerde) Capture Jet™-technologie uitgeruste afzuigkappen verlagen het afzuigdebiet met zo’n 30 tot 40 % in vergelijking met klassieke afzuigkappen. De nieuwste generatie van de Capture Jet™-technologie steunt op de combinatie van twee sets nozzles die met een uiterst klein toevoerluchtdebiet (maximaal 30 m³/h/ml afzuigkap) werken. Deze nozzles worden onderaan op de voorkant en de zijkanten van de afzuigkap gemonteerd, zodat ze de kookzones a.h.w. omsingelen.

Capture Jet™ Technologie voor plafond

In een keuken die met een ventilatieplafond is uitgerust, zijn de kookzones volledig open, zonder aan het plafond gemonteerde afzuigkappen. Een van de voornaamste voordelen van deze techniek is het gevoel van ruimte. De kookdampen worden echter veel hoger opgevangen dan bij gebruik van afzuigkappen. Dit betekent dat ze het grootste deel van het traject tussen de kookapparatuur en de plenums van het ventilatieplafond ‘vrij’ afleggen. Hoewel het werkingsprincipe van de twee sets nozzles gelijkaardig is aan dat van de afzuigkappen, zijn de voordelen van de Capture Jet™-technologie toch weer anders.

halton capture jet technology

M.A.R.V.E.L. vraaggestuurde ventilatie (MRV)

In het M.A.R.V.E.L.*-systeem zijn verscheidene technologische innovaties samengebracht. Het is het eerste werkelijk intelligente, reactieve en volledig flexibele vraaggestuurde ventilatiesysteem (DCV). Het is geschikt voor afzuigkappen en ventilatieplafonds, en biedt als voornaamste voordeel een verlaging van de afzuigdebieten tot 64 %.

Halton's Culinary Light

Ventilatie, airco, verwarming, afzuiging, warmte-terugwinning, geuroplossingen en RVS-producten.

Maar al te vaak wordt de verlichting van professionele keukens verwaarloosd, hoewel ze bijzonder belangrijk is. We denken hierbij niet alleen aan de energie-efficiëntie en werkomstandigheden maar ook aan de hygiëne. Met een goede verlichting is het bijv. makkelijker vuil in een keuken te detecteren – vuil dat anders onopgemerkt kan blijven. Halton’s LED-verlichtingssysteem werd speciaal en uitsluitend voor professionele keukens ontwikkeld, waardoor het als het eerste Culinary Light kan worden bestempeld.

halton culinary light

Hoogefficiënte KSA-cycloonfilters

KSA-cycloonfilters bestaan uit verticale honingraatsecties. Door hun geometrie met opening boven- en onderaan gaat de lucht in deze filters wervelen. Hierdoor ontstaat een sterk en continu centrifugaal effect, een voordeel dat traditionele filters niet bieden. Hierdoor worden de deeltjes met meer kracht naar de honingraatstructuur gestuwd. KSA-filters halen een efficiëntie van 95 % bij deeltjes van 10 µm groot.

 

 • Een grotere hygiëne en brandveiligheid dankzij minder vetafzetting in de afzuigplenums en -kanalen.
 • Lagere onderhoudskosten dankzij minder reinigingsbeurten.
 • Lagere geluidsniveaus dankzij een beperkt
 • Noodzakelijk voor het gebruik van de UV-C Capture Ray™-technologie.
 • Ongeëvenaarde verhouding tussen efficiëntie en drukverlies.

UV-C Capture Ray™ technologie

Ventilatie, airco, verwarming, afzuiging, warmte-terugwinning, geuroplossingen en RVS-producten.

De UV-C Capture Ray™-technologie is gebaseerd op UV-C lapmen en ontworpen voor de neutralisering van vetdeeltjes en -dampen en van organische verbindingen die – ondanks de efficiënte werking – niet door het primaire filtersysteem worden gevangen. Door het aantal UV-C-lampen tot een nauwkeurig berekend niveau te verhogen, worden de via de lucht overgedragen geuren zo zwak dat het niet langer noodzakelijk is de lucht ter hoogte van het dak uit te stoten.

halton uv capture ray technology
halton cold mist technology

Cold Mist-technologie voor zware kookapparatuur

Zware kookapparatuur, zoals houtskoolovens, lavagrills of gaswoks, heeft al altijd speciale eisen gesteld. Typisch voor deze apparatuur is een grote warmtelast, waardoor ook de temperatuur in de afzuigkanalen stijgt. Ze genereert niet alleen koolstofdeeltjes maar ook een grote hoeveelheid vet en olie. Het gebruik van vaste brandstoffen, zoals houtskool, houdt nog een ander risico in: deze brandstoffen produceren heel wat vonken. Ongeacht het type houdt zware kookapparatuur altijd een brandrisico in. De Cold Mist-technologie is de beste oplossing om dit risico efficiënt te beperken tot het niveau van dat van standaardkookapparatuur.

Cold Mist on demand technology

Water wordt alsmaar kostbaarder; het is dan ook wenselijk het optimaal te gebruiken. Halton heeft een intelligente technologie ontwikkeld die vraaggestuurd koude nevel (Cold Mist On Demand (CMOD)) produceert, dus alleen wanneer deze nodig is i.p.v. continu.

Halton’s IRIS-sensoren, die ook voor de

M.A.R.V.EL.-technologie worden gebruikt, controleren het oppervlak van de kookapparatuur om de werktoestand van deze laatste te bepalen, en activeren het koude- nevelsysteem naar behoeven. Voor houtskoolovens bijv. wordt dit systeem geactiveerd telkens wanneer de ovendeur wordt geopend. Het wordt uitgeschakeld zodra de deur weer dicht is. Dit is een veilige, verantwoorde aanpak waardoor een besparing van 80 % mogelijk is op het waterverbruik vereist voor de koude nevel.

halton cold mist on demand technology
halton water wash technology

Automatische Water Wash-reiniging

In grote keukens dienen filters vaak wekelijks te worden gereinigd. De Water Wash-technologie is ontworpen om deze regelmatige reinigingen automatisch – dus zonder enige externe interventie – uit te voeren. Hierdoor behoort het tijdrovende demonteren, reinigen en hermonteren van de filters tot het verleden. In grote keukens zijn er niet langer extra filtersets vereist. De terugverdientijd verkort dankzij de veel lagere onderhoudskosten, vooral in drukke keukens of wanneer de voorschriften tot een zeer regelmatige filterreiniging verplichten.

Kanaalmonitoringsysteem (KGS)

Met Halton’s KGS-kanaalmonitoringsysteem kan de vetafzetting in de afzuigkanalen van de keuken worden gecontroleerd. Bij overschrijding van de drempel voor voornoemde afzettingen vastgelegd door de norm NFPA- 96 (of een lokale gelijkwaardige norm), verschijnt er een alarm op de gebruikersinterface en kan er een signaal naar het BMS (Building Management System) worden gezonden. Zo weet de operator dat de kanalen moeten worden gereinigd. De controllers van het KGS-systeem maken deel uit van Halton’s Foodservice Control Platform (FCP). Het systeem kan worden beheerd via de standaard gebruikersinterface of Halton’s Touch Screen.

kanaalmonitoringssysteem kgs
halton foodservice control platform

Halton's Foodservice Control Platform (FCP)

Het Foodservice Control Platform (FCP) werd speciaal ontwikkeld om alle technologieën van Halton’s High Performance Kitchen-concept (HPK) te beheren. Welke types of hoeveel technologieën er in een keuken geïnstalleerd zijn, maakt niet uit; ze kunnen allemaal worden beheerd via dit platform met zijn unieke en intuïtieve gebruikersinterface: Halton’s Touch Screen (HTS). Halton’s Touch Screen kan niet alleen gelijktijdig verscheidene technologieën beheren; het vormt ook een efficiënte communicatiegateway, kan GSM-functies beheren, kan door een specifieke computer vanop afstand worden gestuurd, en kan the BMS or Halton’s F.O.R.M.-systeem (Facilities Optimization and Resource Management) exacte informatie over de werkingstoestand van de apparatuur verstrekken. 

Halton's Touch Screen (HMI)

Halton’s Touch Screen maakt deel uit van het Foodservice Control Platform dat door Halton voor Halton-producten ontworpen is. Elke component is ontworpen voor gerichte functies zodat vlot en volledig aan de specifieke eisen van alle oplossingen van Halton’s High Performance Kitchen- concept wordt voldaan. De nieuwe systeem, LHC-2, is volledig geschikt voor IoT oplossingen, data monitoring en op afstand te onderhouden en aan te passen.

 

Ondersteunde technologieën:

 • M.A.R.V.E.L. – vraaggestuurd ventilatiesysteem
 • UV-C Capture Ray™-technologie
 • Water Wash-technologie
 • Cold Mist On Demand-technologie (MOD)
 • KGS – kanaalmonitoringsysteem
 • PolluStop-, Aerolys- en Extenso-luchtbehandelingunits
halton hmi
ansul ingebouwd blussysteem

Ingebouwd blussysteem (FSS)

Ansul® R-102™ is een blussysteem met een vloeibaar blusmiddel, dat uitsluitend bestemd is voor gebruik in professionele keukens. Het staat bij restauranteigenaars, verzekeringsmaatschappijen en brandinspecteurs algemeen bekend als de meest efficiënte oplossing om brandrisico’s – inherent aan alle professionele keukens – onder controle te houden zonder gasten of personeel in gevaar te brengen. Het reageert snel en automatisch op brand voor deze zich kan uitbreiden, met of zonder interventie van het personeel en dit 7 dagen per week en 24 uur op 24. Het is geschikt voor alle keukenconfiguraties, van de eenvoudigste tot de meest complexe, ongeacht de kookapparatuur.

Download de brochure met de innovatieve technologieën van Halton

In de brochure zijn de innovatieve technologieën van Halton verder uitgelegd.