Onderhoud

Een goed werkend en goed onderhouden luchtbehandelingssysteem is essentieel voor een gezond leef- en werkklimaat.

Net als alle technische apparaten heeft ook een luchtbehandelingssysteem periodiek onderhoud en eventuele renovatie nodig.

luchtbehandeling afzuigkap
belang van goed onderhoud luchtbehandeling

Het belang van onderhoud

Onderhoud aan luchttechnische apparatuur verlengt de levensduur van je dure installaties en voorkomt storingen. Veel storingen zijn terug te herleiden uit achterstallig onderhoud of vuile filters. Daarnaast is het voor sommige koeltechnische installaties zelfs wettelijk verplicht periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Onder onderhoud valt o.a. het tijdig vervangen van filtermaterialen, reinigen van installaties en technische keuringen.

MIWO luchtbehandelingstechniek biedt je het optimale gemak van installatie én onderhoud mede door onze ervaren onderhoudsmedewerkers. Ook bij storingen staan onze monteurs 7 dagen per week voor je klaar.

Onderhoudscontract

MIWO luchtbehandelingstechniek biedt je de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij de geleverde installatie af te sluiten.

Een onderhoudscontract biedt u vele voordelen. Met een onderhoudscontract kun je 24 uur per dag een beroep doen op onze storingsdienst. Binnen 24 uur na het optreden van de storing staat een van onze monteurs bij je op de stoep. Zo ben je altijd verzekerd van een een snelle en vakkundige service.

Bovendien weet je zeker dat je installatie op tijd en periodiek onderhouden wordt, zodat storingen (voortkomend uit slecht onderhoud) niet meer voorkomen. Alle onderhoudscontracten zijn op maat gemaakt voor de desbetreffende installaties.

onderhoudscontracten
wetgeving onderhoud luchtbehandelingsystemen

Wet en Verzekering

Wist je dat je brandverzekering niets uitkeert wanneer je luchtbehandelingssysteem niet periodiek onderhouden is?

Je bent hoogstwaarschijnlijk verzekerd tegen brand. Maar je dekking vervalt als je luchtbehandelingssysteem slecht onderhouden is. Kijk de polisvoorwaarden er maar op na: Periodiek onderhoud is een voorwaarde om aanspraak te mogen maken op je verzekering.

Miwo Luchtbehandelingstechniek verzorgt periodiek onderhoud aan je installatie. Of het gaat om het schoonmaken van afzuigventilatoren in de keuken, of dat er renovatie plaats moet vinden, Miwo Luchtbehandelingstechniek regelt het.

Onderhoud wettelijk verplicht

Wanneer een airconditioning of een andere koeltechnische installatie 3 kg of meer koudemiddel bevat, verplicht de wet tot minimaal jaarlijks onderhoud. Hoe meer koudemiddel, hoe vaker het systeem onderhoud behoeft. Dit soort onderhoud mag alleen uitgevoerd worden door STEK-erkende bedrijven. Miwo Luchtbehandelingstechniek is stek erkend en verzorgt het benodigde onderhoud snel en vakkundig.

Ambtenaren van VROM zien streng toe op de naleving van de voorgeschreven onderhoudsregels. Laat je tijdig onderhoud achterwege, dan kan je installatie worden stilgelegd of je kunt een forse boete krijgen.